Saturday, December 13, 2008

Hepatitis / Demam Kuning & Jaundice & Homeopathy

Hepatitis Boleh Di Sembuhkan
Jika anda seorang penghidap hepatitis , anda tidak perlu risau atau takut kerana penyakit hepatitis jika dikesan diperingkat awal ,boleh disembuhkan melalui ubat-ubat homoeopathy. Memang diakui penyakit hepatitis, adalah satu penyakit seperti time bomb, dimana ia boleh meletup pada bila-bila masa sahaja.
Betul, sekiranya anda tidak berikhtiar mengubatinya atau atau anda sendiri tidak sedar bahawa anda adalah 'pembawa virus' penyakit tersebut.Tanda-tanda awal hepatitis adalah biji mata putih menjadi kuning ,bibir,tapak tangan,air kencing kelihatan kekuning-kuningan, mudah letih dan lesu dan tidak bermaya.
Hepatitis banyak menyerang penduduk dunia ketiga seperti India, Filipina, Pakistan, Kemboja ,Afrika termasuk Malaysia ,Indonesia dan Thailand. Penyakit ini bersifat kronik dan endemik. Ianya boleh menyerang semua peringkat umur.
Penyakit ini bersifat kronik dimana 5 hingga 10% mereka yang dijangkiti virus ini adalah pembawa penyakit tanpa disedari atau dalam bahasa Inggeris dikenali sebagai 'carrier'Demam kuning dikalangan bayi .70% bayi yang baru lahir kerap menderita penyakit ini. Ini dikaitkan dengan fungsi hati bayi yang belum berfungsi secara sempurna.
Keadaan ini berpunca dari penimbunan bilirubin (pigmen hempedu)yang berlebihan dalam darah dan tisu-tisu. Hyperbilirubinemia ini boleh disebabkan oleh kelainan atau gangguan pembentukan, pengedaran metabolisma atau perkumuhan bilirubin . Ini ditandai oleh kekuningan pada kulit,selaput mukosa,sklera atau selaput putih mata dan bendalir tubuh seperti air kencing.Penyakit ini jika dibiarkan berpanjangan ia dikhuatiri boleh menyebabkan kecacatan pada otak bayi tersebut
Jika diperingkat awal begini, ubat homeopati amat berkesan untuk mengatasi masalah ini dengan sempurna.Orang China amat gemar memberi anak-anak mereka sejenis tumbuhan yang liar disekeliling rumah dikampong-kampong yang dikenali sebagai 'dukong anak' bagi mengatasi masalah anak-anak demam kuning.sementara orang-orang Arab suka memberi anak-anak mereka minum susu kambing untuk tujuan yang sama.
Sementara sistem perubatan homeopati menyediakan berbagai jenis khusus untuk mengatasi masalah demam kuning atau hepatitis.Diantara ubat-ubat homeopati yang sering digunakan oleh doktor-doktor homeopati ialah:
Jaundice kanak-Kanak - Acointe Napellus, Hepar Sulph., Chelidium, Sulphur, Nux Vom., Merc. Sol.Hepatitis A - Untuk Orang Dewasa - Chilidonium, Crot. Hor., China Off., Nat. Muriticum, Natrum Sulph., Podophyllum, dllHepatitis B -
Untuk Orang Dewasa: China Off., Chelidonium, Lycopodium., Beb. Vulg., Ars. Alb., Cardus Maraianus, dllJika diberi ubat homeopati secara betul mengikut kaedah keserasian, hepatitis yang tidak serious boleh disembuhkan dalam jangka waktu satu hingga 3 bulan selepas menerima rawatan homeopati.
Dapatkan Hepalrin Special Untuk Penyakit Kuning di kalangan bayidapatkan dari
Pusat Perubatan Homeopati Kami yang terdekat dengan anda atau terus teliponPasir Mas
09-7976948 , KL 03-26926549 Tel Hotline 019-9444420, 013 931 4166

No comments: