Saturday, June 18, 2011

Telinga Bengkak dan Ada Kuman Beransur baik


Dari rekod Klinik Homeopathy jalan Raja Laut.

Nama Pesakit: Rus Azizi bin Arshad Bangsa : melayu Umur: 46 tahun Rekod: 5171

Pada 16 April 2011 pesakit ini datang dengan aduan:
Sakit telinga, berdengung dalam telinga kiri , alami sejak 1 tahun. kata doktor GH ada kuman dalam telinga dan doktor syurkan supaya melalukan pembedahan telinga. Namun pesakit takut dan enggang membuat sebarang pembedahan.

Doktor Gh memberi antibiotik dan ubat penahan sakit, namun setelah 3 bulan menjalni rawatan di GH, simtom kesakitan masih serupa dan tidak ada tanda-tanda lega.

Pada hari ini beliau datang untuk menemui Prof Dr Nik Omar untuk mendapat rawatan alternatif dan setalh meneliti kes kita memberi Nux Vom 30c tid follow dengan Bell 200c bid selama satu minggu.

Ini disusuli dengan Rawatan kali ke 2 pada 14 may 2011; 21 may 2011, 28 may 2011

Pada 18 Jun 2011 pesakit telah datang dan memberi tahu doktor bahawa 50 % dari gejala penyakit yang dialaminya kini bertambah baik dan sangat mengharap akan baik 100 %
Minggu lepas dia berjumpa doktor di GH dan Doktor di Gh 'hairan' macam mana kuman dalam telinga ini telah berkurangan dan bertambah baik.

" pesakit ini berbisik kepada doktor tersebut, bahawa dia makan ubat homeopati dengan Dr Nik Omar, doktor tersebut tersenyum dan menyatakan 'teruskan ubat homeopati itu'

No comments: